El Carme s'obre al poble
#collegidelcarme Procés participatiu per definir futurs usos de l'edifici
About this process
Els equipaments públics són llocs de trobada i socialització per a tothom. La seva posada en marxa i consolidació ofereix nous espais on poder establir relacions i generar ciutadania.
En els últims temps estem assistint a l’abandonament d'estructures edificades què, una vegada acaba la seva vida planificada, queden fora de les xarxes d’ús, tot i mantenir encara certes condicions tècniques i potencial d'activació. La iniciativa del govern municipal de recuperar l’antic Col·legi del Carme per a incorporar-lo a la xarxa d'equipaments municipals suposa una excel·lent oportunitat per a revitalitzar el nucli antic de Caldes.
Aquest procés participatiu pretén construir de manera participada un relat col·lectiu sobre l'equipament i els seus possibles usos, afavorint que els nous usos del col·legi tinguin una vinculació directa amb les necessitats del municipi. Totes les accions i activitats previstes aniran acompanyant la redacció progressiva del Pla Funcional de l’edifici de l’Antic Col·legi del Carme, de manera que es vagin incorporant al document totes les visions compartides.
Es vetllarà perquè el procés participatiu incorpori en la definició dels usos, processos de gestió i en els criteris de disseny de l’equipament una perspectiva de gènere interseccional, tenint en compte l’experiència i les necessitats de persones diverses, així com criteris de democratització de les cures, d’accessibilitat, d’inclusivitat, de sostenibilitat i d’autonomia i de percepció de seguretat.
Com puc participar-hi?
Participació presencial: plantegem un procés participatiu híbrid, recolzat amb aquesta plataforma digital de participació com a espai bàsic de seguiment i propostes d'usos, i amb dos tallers presencials de participació ciutadana en el propi edifici de l’Antic Col·legi del Carme. Es tracta d’una proposta pedagògica i participativa per a què cada participant pugui recórrer i viure (o reviure) els corredors i estances del futur equipament.
- 11 de desembre de 2021, de 10.30 a 12.30 h. Taller participatiu sobre futurs usos
- Febrer de 2022. Retorn i deliberació sobre els usos recollits
Realitzar les sessions en l'Antic Col·legi del Carme permetrà entendre volumètricament els diversos espais de l’antic col·legi, explicar les dimensions i les característiques tècniques de l’edifici, i fixar propostes d’usos amb panells i anotacions sobre la pròpia edificació.
Participació virtual al Decidim
- del 12 de desembre de 2021 al 16 de gener de 2022. Propostes d'usos
Si tens més de 16 anys i no has pogut assistir al taller de debat presencial pots presentar la teva proposta, només cal seguir l’itinerari que apareix quan cliques el botó de Nova proposta + i registrar-se amb un compte de correu electrònic i una contrasenya d’usuari. També podràs interactuar seguint-les i donant-les-hi suport. Participa-hi!
Altres canals de participació: Les persones que vulgueu participar i que per algun motiu no pugueu assistir als tallers de participació presencials o bé a aquesta plataforma, podeu presentar una sol·licitud general a l’Ajuntament de Caldes de Montbui especificant la vostra proposta d'usos.
Per a qualsevol dubte poseu-vos en contacte amb participacio@caldesdemontbui.cat T. 93 862 70 24.
Calendari del procés
L’Ajuntament preveu el calendari del procés especificat a les fases i garanteix que el termini de la fase de recollida de propostes d'usos no serà inferior a 30 dies. En cas que es produeixi alguna variació en la temporalitat de la resta de fases, l’Ajuntament informarà a través dels seus canals d’informació i comunicació, així com als participants.
Història de l’immoble
Antigament, l’immoble que seria el “Col•legi del Carme” era propietat de la família Palaudarias. Aquests tingueren una filla, la Mercè Palaudarias, que es va fer monja de les Germanes Carmelites de la Caritat. La família deixà l’edifici com a dot a la seva filla, la qual passà a la congregació.
La congregació de les Germanes Carmelites, fundada per la srta. Joaquima Vedruna, arribaren a Caldes l’any 1851, sol•licitades per l’Ajuntament per tal de gestionar l’Hospital de Santa Susanna. El 1857, habilitaren el tercer pis de l’hospital per ubicar el Col·legi de l’Hospital per educar a nenes. Aproximadament l’any 1919, l’escola es va traslladar al nou edifici del carrer de Bellit. El 7 de març de 1994, la congregació va cedir l’equipament a l’Escola Pia de Caldes, amb tot el seu personal, per tal de tenir una única escola cristiana al municipi. Acord que va durar fins al 23 de febrer de l’any 2018, en el que l’Escola Pia li retornà l’edifici a la congregació.
El desenvolupament d'aquest procés queda subjecte a les Mesures vigents per la COVID-19
Meetings - Past meetings See all meetings (1)
See all meetings (1)Meetings - Past meetings See all meetings (1)
See all meetings (1)Proposals See all proposals (45)
-
Created at
16/01/2022 -
- 0
-
Created at
20/12/2021 -
- 0
-
Created at
20/12/2021 -
- 0
-
Created at
13/12/2021 -
- 0
Share: